Yükleniyor...

Anlaşmalı Boşanma
Türk Medeni Kanunu 166. Maddesine göre ‘’ Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte yada bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış kabul edilir. Bu halde boşanma kararı verilebilmesi için hakimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır.

YANİ ANLAŞMALI BOŞANMANIN ŞARTLARINI ve ÖZELLİKLERİNİ ŞÖYLE ÖZETLEYEBİLİRİZ:
1- Evlilik süresi yeterli (En az 1 yıl sürmüş) olmalıdır.
2- Taraflar başvuru yapmalıdır.
3-Eşlerin boşanma iradeleri mahkemede aynı anda bizzat açıklanmalıdır.
4-Duruşmada açıklanan beyanlara tarafların imzaları alınmalıdır.
5-Mahkeme iradenin serbestçe açıklandığına kanaat getirmelidir.
6-Protokol, Anlaşma Protokolü, Boşanma Protokolü denilen boşanmanın içeriğini gösteren düzenlemeler mahkemece uygun bulunmalıdır.
7-Kusur araştırması yapılmamalıdır. Gerekli değildir.
8-Anlaşmalı boşanma davasından feragat mümkündür. Boşanmadan vazgeçme beyanı verilebilir.
9-Birlikte talep varsa adli tatilde dahi anlaşmalı boşanma davası görülebilir.
Yukarıda kısaca maddeler halinde şartlarını ve özelliklerini anlattığımız şekliyle anlaşarak boşanmak mümkündür. Fakat bu davalarda taraflarca imzalanan BOŞANMA PROTOKOLÜ çok önemlidir. Bu protokol hazırlanırken son derece dikkatli hazırlanması hatta profesyonel destek alınması gereklidir. Aksi Taktirde telafisi imkansız zararlar ortaya çıkabilir.

Hukukun yılmaz bekçileriyiz. Hukuk Yanınızda!

Av. Mustafa GÜNDOĞDU


Bu web sitesi ve içindeki bilgiler ve materyaller sadece bilgilendirme amaçlı olup, bunların tamamına veya bir kısmına dayanılarak yapılan işlemlere, eylemlere ve bunların sonuçlarına ilişkin hiçbir sorumluluk kabul edilmez. Söz konusu bilgilerin aktarılması ile hiçbir şekilde kullanıcılar ve web tarayıcıları ile Av. Mustafa GÜNDOĞDU arasında bir avukat-müvekkil ilişkisi oluşturmayacaktır. Müvekkiller veya okuyucular hiçbir şekilde, mevcut duruma ve özelliklerine ilişkin olarak uygun hukuki veya başka herhangi bir profesyonel görüş almadan, GÜNDOĞDU HUKUK DANIŞMANLIK & ARABULUCULUK BÜROSU web sitesinde yer alan herhangi bir hususa dayanarak bir eylemde bulunmamalıdır. 

GÜNDOĞDU HUKUK DANIŞMANLIK & ARABULUCULUK BÜROSU, bu web sitesi aracılığıyla ulaşılan üçüncü kişilere ait içeriklerden hiçbir şekilde sorumlu değildir.